Unifest – Cupa Tesla | Ediția a III-a

0
(0)

UNIFEST 2017

     Uniunea Studenţilor din România (USR) a organizat cea de-a XVI-a ediţie a celui mai mare festival cultural studenţesc din România, intitulat UNIFEST. Din 2001, deviza acestuia este “distracţie gratis, nu degeabă!”.

     UNIFEST s-a desfășurat simultan în toate cele peste 20 de centre universitare membre ale Uniunii Studenților din România, timp de 11 zile, mai exact perioada 3 – 13  noiembrie 2017.

     În cadrul Universității din Oradea sunt 5 asociații studențești care au contribuit la organizarea festivalului. Acestea sunt:

  • USO – Uniunea Studentilor din Oradea;
  • ASEO – Asociatia Studentilor Economisti din Oradea;
  • ASIO – Asociatia Studentilor Ingineri din Oradea;
  • ASMO – Asociatia Studentilor Medicinisti din Oradea;
  • ARDT - Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea.

     Importanţa educaţiei formale nu este contestată, însă în completarea ei, cea non-formală va avea un loc de cinste în perioada aceasta şi va fi reprezentată printr-o serie de competiții sportive, seară de film, dar și campanii de informare a populației.

     Festivalul a început cu un flashmob comun al asociațiilor în Piața Unirii la care au luat parte cu entuziasm și trecătorii.

ASIO și UNIFEST

     Asociația Studenților Ingineri din Oradea a hotărât ca în săptămâna UNIFEST să organizeze un eveniment sportiv dedicat în special studenților, cadrelor didactice ale Universității din Oradea și angajați ai companiilor atât din domeniul IT, cât și din domeniul tehnic. Evenimentul desfășurat sub egida UNIFEST organizat de către echipa ASIO poartă denumirea de "Cupa Tesla" care s-a aflat la a III-a ediție, el fiind desfășurat și în promoțiile anterioare.

 

Cupa Tesla

     Prima ediție a competiției a fost organizată de către reprezentanți din cadrul Centrului de Creație și Inovare al Studenților Energeticieni Orădeni (CCSISEO) de la Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial. Cea de-a doua ediție a Cupei Tesla, a fost organizată de către reprezentanți ai celor doua asociații: ASIO, respectiv CCSISEO.

     Cea de-a III-a ediției a Cupei Tesla este organizată tot de către reprezentanții celor doua asociații (ASIO și CCSISEO), doar că de data aceasta, evenimentul va cuprinde două părți:

  • Prima etapă în care se desfășoară competițiile sportive la fotbal, baschet și ping-pong.
  • A doua etapă se va desfășura în perioada sărbătorilor de iarnă și va presupune strângere de rechizite, îmbrăcăminte, jucării pentru familiile nevoiașe, precum și o partidă de baschet caritabilă susținută de echipa locala de baschet CSM Oradea.

Ping-pong

     Competiţia a debutat vineri, 10 noiembrie, începând cu orele 18:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea unde s-a desfăşurat competiția de tenis de masă.

     La competiţie au luat startul  reprezentanţi ai companiilor Qubiz și Comau Romania SRL, precum și studenții ași în a mânui paleta de ping-pong.

Fotbal

     Sâmbătă,  destul de matinali (ora 10:00),  pe terenurile sintetice ale Universităţii din Oradea, s-a desfăşurat competiţia de fotbal la care s-au înscris un total de opt echipe, astfel s-au organizat două grupe de câte patru echipe. În final, pentru a decide câștigătorii competiției, primele două echipe din fiecare grupă au mai jucat între ele.

Baschet

     Duminică, începând cu ora 10:00 în sala mare de sport a Universității din Oradea, s-au desfăşurat meciuri de baschet la care au luat parte reprezentanţi ai companiilor  Qubiz și Comau Romania SRL, precum și reprezentanți ai studenților şi cadrelor didactice din CCSISEO şi ASIO. 

     În urma duelurilor, primul loc a fost ocupat de către reprezentanți ai Comau România SRL, urmați fiind de echipa Qubiz și ASIO.

     Dorim să adresăm mulţumiri Universității din Oradea, companiilor prezente, cadrelor didactice şi studenţilor care au sprijinit şi făcut posibilă organizarea Cupei Tesla – Ediţia a III-a.

Felicitări tuturor sportivilor participanţi!

_DSC7926
IMG-20171115-WA0069
_DSC7979
Jpeg

Conținut redactat de către Bacter Răzvan.

Cât de folositoare ți-a fost această postare?

Faceți click pentru a evalua!

Media 0 / 5. Numărul voturilor: 0

Nu există voturi până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Unifest – Cupa Tesla | Ediția a III-a

Updated on 2022-09-26T22:54:25+03:00, by ASIO.